אנשים הסובלים מבעיות ברגל, כאבים או עיוותים נאלצים לעתים קרובות להשתמש במדרסים. הבעיה הקיימת כיום היא, שתחום המכונים האורטופדיים וייצור המדרסים אינו מפוקח וכל אחד יכול לפתוח מכון אורטופדי ולמכור מדרסים, ללא הבנה מעמיקה בנושא.

איך נבחר את המדרסים המתאימים ובמחיר שפוי?

אם יש לך בעיות בכף הרגל, מדרסים עשויים להיות הפיתרון שיכול לעזור לך. ההיצע בתחום זה הוא גדול מאוד ומגוון: לרוב, אם תשאלו מכרים, חברים, או בני משפחה, כל אחד ימליץ בהתאם להיכרותו את הנושא, בין אם מדרסים שהוא עצמו רכש מתי שהוא בעבר, או שמע על כך וכך.

הבלבול בשוק זה, נובע בין היתר מאי הידע והסתמכות על בעלי מקצוע (שלא כולם רואים דווקא את טובת הלקוח), המגוון הרחב של המוצרים, אי ההבנה ויכולת ההחלטה של מה באמת מתאים לי מתוך ההיצע ואף מפרסומים מטעים. אז מה מומלץ לעשות?

לפני קניית מדרסים יש להתייעץ עם רופא ולבצע בדיקת מצב כף רגל קפדנית במצב הליכה. ללא אבחון או אבחון שגוי, עלול להוביל לאי התאמה של המדרס לבעיית המטופל.

קיימים בארץ מכונים, אשר "מחזיקים" בטכנאי מדרסים מוסמך ובעל הכשרה מתאימה, לאבחון וטיפול בבעיות כף הרגל.

סוגי מדרסים ומדוע הם יקרים כל כך

מי זקוק למדרסים?

מדרסים משמשים את כלל הגילאים, התפיסה הרווחת אצל אנשי המקצוע היא, שגם אנשים שאין להם בעיות בכף הרגל, זקוקים למדרסים, מכיוון שאלה בעצם תורמים ליציבות נכונה, לחיזוק השרירים, לנשיאת משקל הגוף ובעצם "עושים התעמלות" לאיבר (כף הרגל) שלא מקבל כל כך יחס מאיתנו!

כאשר מדובר בילדים, כף רגל שטוחה (הידועה גם בשם פלטפוס) שהינה צורתו השטוחה והגמישה של כף רגל של הילד, היא תופעה ידועה היכולה לנבוע כחלק מההתפתחות הפיזיולוגית ונחשבת כמצב תקין עד גיל 7-8.

פלטפוס אצל מבוגרים, בא לידי ביטוי בדרך כלל עקב חולשה של אחד מגידי כף הרגל, אשר כתוצאה מחולשה זו, נוצר הפלטפוס המקשה על הליכה.

הצורך במדרסים נובע מסיבות שונות, בין אם לצורך תיקון עיוותים או קריסה של כף הרגל, כאבים שונים המקשים על ההליכה, בעיות שונות כגון סוכרת, דורבן וכו', או מצורך מעשי, כגון הפחתת לחץ הדחיסה בפעילות גופנית אינטנסיבית, לדוגמא אצל ספורטאים מסוגים שונים, חיילים ועוד.

החשוב הוא להזמין ייצור של מדרסים בהתאמה אישית, אשר ייתנו פתרון ומענה לבעיה הספציפית שלכם – ולא לבחור במדרס אוניברסלי, אשר עובר התאמה לכף הרגל שלכם.

סוגי מדרסים זמינים

רפידות – מטרתן היא לרפד את הנעל, כאשר ניתן לגזור את המדרס לגודל מתאים. אלה לא מדרסים ותפקידן הוא לא לפתור את בעיות כף הרגל.

מדרסים רכים – מדרסים המיוצרים בהתאמה אישית, בדרך כלל לאנשים עם בעיות רגליים או לחילופין לחולי סוכרת, המדרסים מיוצרים מחומרים פולימריים או טבעיים.

מדרסים קשים – מיוצרים בהתאמה אישית ונותנים מענה לבעיות בקשת או בעקב.

מדרסים ביומכניים – אלה הם מדרסים מתקנים קשיחים, שמטרתם העיקרית היא לטפל בעיוותים או בבעיות קריסה של כף הרגל, הדורשות תיקון זוויות.

למה זה כל כך יקר?

עלויות המדרסים (ולא רפידות) נגזרות מפקטורים שונים, לדוגמא, מאיזה חומרי גלם עשוי המדרס (סינתטי או טבעי), כמה שכבות יש למדרס, האם המדרס הוא שלם או חצי, האם מדובר במדרס רך או קשיח, האם מדובר במדרס לתיקון זוויות (דורש מומחיתו מיוחדת) וכו'.

ככל שהמדרס יידרש לתקן בעיה מורכבת יותר, כך גם עלותו יכולה לעלות. בהזמינכם מדרסים, חשוב ומומלץ לבדוק מחירים, אך גם חשוב להבין כי המוצר שאתם מקבלים אכן נותן מענה לבעיה הקיימת, מה השירות הנלווה לרכישת המדרס (לדוגמא, הגעה לבקורת אחת לתקופה, תיקונים תקופתיים למדרס ועוד) וגם תקופת האחריות הניתנת למדרס.

מדוע יש הפרש מחירים כזה?

פערי המחירים נובעים לרוב מכך שאין פיקוח בתחום, ומכיוון שכך, רפידות שלכאורה אמורות לפתור בעיות מורכבות, נמכרות במחיר זול, וזאת כדי לבצע במועד מאוחר יותר upsale למדרסים יקרים מאוד.

סיבה אפשרית נוספת היא שמדרסים אוניברסליים (העוברים חימום ומותאמים לתבנית כף הרגל), מוצגים כמדרסים איכותיים, אך נמכרים במחיר נמוך. אזי נוצר מצב בו המדרסים האיכותיים באמת והיקרים, נתפסים כיקרים מאוד, ללא שום צידוק – לכאורה!

מה חשוב לוודא בבחירת מדרסים?

  1. ביצוע אבחון של כף הרגל על ידי רופא או טכנאי מדרסים מוסמך, הכולל המלצות למדרסים הנדרשים.
  2. לאחר התאמת המדרסים ולמשך תקופת ההתרגלות (כף הרגל צריכה להתרגל למדרס ולכן בתקופה הראשונה אפשר לחוש אי נוחות), רצוי לבחון את התאמתם ונוחותם ולבצע תיקונים בהתאם לצורך.
  3. מומלץ לבדוק את המדרסים עם הנעליים איתם אנו משתמשים ביום יום (בין אם נעליים אלגנטיות לנשים או גברים, נעלי ספורט ועוד) ובהתאם לפעילות אותה אנו מבצעים, בין אם עמידה או הליכה ממושכת, ריצה ועוד.
  4. בחרו מכון אורטופדי המומחה בייצור מדרסים בהתאמה אישית, עדיף באמצעות טכנאי מדרסים של המכון, אשר נותן אחריות למדרס, בונה איתכם תכנית מעקב ותיקונים עפ"י צורך.


יש לכם שאלות נוספות?
פנו אלינו וקבלו ייעוץ מקצועי >>

 

לוגו יגאל מכון אורטופדי
שעות פעילות המכון
בחג הפסח !

ערב חג ראשון ושני סגור.
חג ראשון ושני סגור.
שישי חול המועד סגור.
ימים רביעי וחמישי בחול המועד פתוח:
09:00-16:00.
מאחלים לכולם חג פסח שמח וכשר!