מטופלים/ות יקרים/ות.
במהלך השבוע הקרוב המכון יעבוד במתכונת קצרה :
16:00- 10:00.
חובה להתקשר ולתאם הגעה .
שנדע ימים שקטים יותר.
יגאל מכון אורטופדי.
התמודדות עם שין ספלינט (shin splint)
שין ספלינט (shin splint) הוא מצב שכיח הגורם לאי נוחות לאורך עצם השוקה (tibia) ומתייחס לכאב ולדלקת המתרחשים לאורך הקצה הפנימי של העצם.
התסמונת הנקראת גם תסמונת הלחץ הטיביאלי המדיאלי (MTSS – Medial tibial stress syndrome), מתרחש לעתים קרובות אצל אנשים העוסקים בפעילויות ספורטיביות חוזרות ונשנות בעלות עצימות גבוהה המעמיסות על הרגליים התחתונות, כגון ריצה או קפיצה.
במאמר זה, נתעמק בגורמים, באבחון ובאפשרויות הטיפול עבור תסמונת זו, כמו גם נספק טיפים למניעה.
אם אתם סובלים מתסמונת זו, חשוב לפנות לייעוץ רפואי לניהול נכון והחלמה.
עצם השוקה, הידועה גם בשם עצם השוק, ממוקמת ברגל התחתונה וממלאת תפקיד מכריע בתמיכה במשקל הגוף במהלך תנועות שונות. כאשר השרירים והרקמות הסובבים את השוקה הופכים לעמוסים יתר על המידה, מופעל לחץ על העצם, וכתוצאה מכך נוצר שין ספלינט.
הכאב מתואר לעתים קרובות כאי נוחות עמומה וכואבת המחמירה עם הפעילות ועשויה להיות מלווה בנפיחות. זה יכול לנוע בין קל לחמור, בהתאם להיקף הפציעה.
שין ספלינט יכול להיגרם ממגוון גורמים, אך הסיבה הנפוצה ביותר היא שימוש יתר בשרירים ובגידים המקיפים את עצם השוקה. ספורטאים העוסקים בפעילויות בעלות עצימות גבוהה, כגון ריצה או קפיצה, רגישים במיוחד להתפתחות תסמונת MTSS.
גורמים נוספים שיכולים לתרום להתפתחות התסמונת כוללים:
חשוב לזהות את הגורם הבסיסי לתסמונת MTSS על מנת לטפל ולמנוע אותה ביעילות. טיפול בכל הגורמים התורמים, כגון נעילת נעליים מתאימות או תיקון טעויות אימון, יכול לעשות את ההבדל במניעת הישנות גורמים אפשריים לכאבים בעצם השוקה.
כשמדובר על טיפול בשין ספלינט, המטרה העיקרית היא להקל על כאבים ודלקות, ולקדם ריפוי. ישנן מספר אפשרויות טיפול זמינות, בהתאם לחומרת המצב והצרכים הספציפיים של הפרט.
1. מנוחה: מנוחה חיונית כדי לאפשר לרקמות הפגועות להחלים. חשוב להימנע מפעילויות המחמירות את הכאב ולהימנע מלשים משקל על הרגל הפגועה.
2 . קרח: פיזור שקיות קרח על האזור הפגוע יכולה לעזור להפחית הכאב והדלקת. מומלץ לשים קרח במשך 15-20 דקות, מספר פעמים ביום.
3. דחיסה: לבישת שרוולי דחיסה או תחבושות יכולה לסייע בהפחתת הנפיחות ולספק תמיכה לשרירים ולרקמות הפגועים.
4. גובה: הרמת הרגל יכולה לסייע בהפחתת הנפיחות ולקדם את זרימת הדם לאזור הפגוע. מומלץ להרים את הרגל במידת האפשר, במיוחד בתקופות של מנוחה.
5. תרופות נוגדות דלקת לא סטרואידיות (NSAIDs): תרופות נגד כאבים ללא מרשם כמו איבופרופן או נפרוקסן יכולות לעזור להקל על הכאב ולהפחית דלקת. עם זאת, חשוב להתייעץ עם גורם רפואי מוסמך לפני נטילת תרופות כלשהן.
6. פיזיותרפיה: פיזיותרפיסט יכול לפתח תוכנית טיפול אישית הכוללת תרגילים למתיחות וחיזוק השרירים הסובבים את השוק. הם עשויים גם להשתמש בטכניקות כמו טיפול באולטרסאונד או גירוי חשמלי כדי לקדם ריפוי.
7. אורתוטיקה: מדרסים אורטופדיים בהתאמה אישית מומלצים כדי ראשית כל למנוע את הופעת התסמונת וזאת על ידי בלימת זעזועים יעילה ותמיכה בפעילות הגופנית, יחד עם זאת לטובת טיפול בשין ספלינט, המדרסים עוזרים לתמוך בכף הרגל ולתקן כל חריגה במכניקת כף הרגל. אך יש לזכור כי המדרסים מסייעים להורדת מפלס הכאב וחזרה לחיים נורמטיביים (התסמונת תישאר תמיד ברקע), אך מחייבים שימוש שוטף להעלמת הכאבים לצמיתות.
תסמונת זו היא אחת מהתופעות השכיחות שספורטאים עלולים לסבול מהן ושימוש במדרסים אורטופדיים יחד עם פיתוח סרגל מאמצים נכון יסייעו במניעת התסמונת יחד עם בעיות אחרות.
8. חזרה הדרגתית לפעילות: לאחר ששככו הכאבים והדלקת, חשוב לחזור בהדרגה לפעילות ספורטיבית. התחלה מתרגילים בעלי השפעה נמוכה ועלייה הדרגתית בעצימות יכולים לסייע במניעת הישנות של כאבים בעצם השוקה (tibia).
זכרו, חיוני להתייעץ עם אורטופד, פיזיותרפיסט או מומחה מדרסים, לקבלת אבחנה מדויקת ותוכנית טיפול מתאימה. הם יכולים לספק הדרכה מותאמת אישית המבוססת על מצבו וצרכיו הספציפיים של האדם.
מניעת שין ספלינט חיונית עבור אנשים שרוצים למנוע את הכאב ואת אי הנוחות הקשורים למצב זה. הנה כמה טיפים וטכניקות שיעזרו לכם במניעת התסמונת:
על ידי ביצוע אמצעי מניעה אלה, ניתן להפחית באופן משמעותי את הסיכון לפתח כאבים בעצם השוקה. זכרו להקשיב לגופכם ולפנות לייעוץ רפואי אם אתם חווים כאב או אי נוחות.
לסיכום, שין ספינט יכול להיות מצב כואב ומתיש המשפיע על עצם השוקה. התסמונת נגרמת בדרך כלל על ידי פעילות עצימה לא פרופורציונלית ונעליים לא נאותות. אם אתם חווים תסמינים של התסמונת, חשוב לפנות לייעוץ רפואי לצורך אבחון וטיפול נכון. אפשרויות הטיפול עשויות לכלול מנוחה, קרח, פיזיותרפיה והתערבויות אחרות לפי המלצת הרופא שלכם. בנוסף, נקיטת אמצעי מניעה כגון חימום נכון לפני פעילות גופנית, שימוש במדרסים אורטופדיים בהתאמה אישית ונעילת נעליים מתאימות יכולה לסייע בהפחתת הסיכון לפתח שין ספלינט.
המכון שלנו מתמחה באבחון לקויות אורטופדיות בכף הרגל ובייצור מדרסים אורטופדיים בהתאמה אישית ובעבודת יד על בסיס טכנולוגיה גרמנית. סדרות המדרסים האיכותיות שלנו, נותנות מענה למגוון בעיות אורטופדיות ולמגוון שימושים, למשל מדרסים לעצימות גבוהה (מדרסים ולריצה ולספורטאים), מדרסים ביומכניים לתיקון לקויות, מדרסים לנעליים אלגנטיות (ולנעלי עקב) ועוד.
מלבד ייצור מדרסים, אנו מחזיקים במגוון רחב של אביזרים אורטופדיים במחירים אטרקטיביים, אשר ניתן לרכוש בחנות האונליין שלנו באתר ולקבל משלוח לכל רחבי הארץ.
אם התעניינתם במדרסים לפעילות ספורטיבית ועצימות גבוהה, אולי תרצו לבחון מדרסים לפעילות עצימה
מטופלים/ות יקרים/ות.
במהלך השבוע הקרוב המכון יעבוד במתכונת קצרה :
16:00- 10:00.
חובה להתקשר ולתאם הגעה .
שנדע ימים שקטים יותר.
יגאל מכון אורטופדי.